Wandel je fit 
 en laat je coachen 

FitStap, wat is het?

FitStap is het beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van mij als gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Beweging (wandelcoaching/training, maar ook cognitieve fitness)

2. Voeding (advies en ideeën via de FitStap-app)

3. Mental coaching 

Voor wie is FitStap?

FitStap is bedoeld voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet en of je rekening moet houden met een beperking of niet, iedereen kan meedoen met FitStap. Je voert alle opdrachten helemaal op je eigen tempo en niveau uit. De groepstrainingen zijn zodanig opgebouwd dat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Programma:

Gedurende twaalf weken heb je iedere week op een vast moment een groepstraining. Binnen je groep ga je aandacht besteden aan onderwerpen als: wandeltechniek, materiaal, voedingskennis en mentale coaching. Je persoonlijke doelstellingen staan gedurende het hele programma centraal.

Iedere week voer je naast de groepstraining twee zelfstandige trainingen uit. Deze kun je zelf inplannen, dus je kunt gaan wandelen wanneer het jou uitkomt. Van te voren krijg je een schema zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast krijg je iedere week via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven.

FitStap bestaat dus iedere week uit de volgende onderdelen:

 • Een groepstraining
 • Twee zelfstandige trainingen
 • Twee praktische opdrachten via de FitStap-app
 • Vier tips via de FitStap-app

De allerlaatste FitStap groep van mijn hand begint op maandag 22 januari 2024 en is wekelijks van 14 tot 15 uur.

 


Jouw investering:

De deelnameprijs aan het FitStap-programma via "Lekker bezig met leefstijl" is 139 euro. Dit is inclusief:

 • Persoonlijke begeleiding van de gecertificeerde FitStap wandelcoach
 • Wekelijks een groepstraining (12 weken lang)
 • Zelfstandige trainingen, opdrachten en tips om zelf aan de slag te gaan
 • Online ondersteuning via de speciale FitStap-app (hiervoor moet je de beschikking hebben over een smartphone). Via de app kun je in contact komen met je coach en groepsgenoten.

  Inschrijfformulier FitStap 


De FitStap app:

Om FitStap te kunnen uitvoeren en ervaren, is een speciale FitStap app gemaakt. Deze app is gratis voor deelnemers van het programma. Tijdens het FitStap programma krijg je veel ondersteuning via de FitStap app. Deze maakt een belangrijk deel uit van het programma. Je vindt er jouw vorderingen, we geven je tips én we prikkelen je met inspirerende opdrachten en achtergrondinfo. Ook een beschrijving van jouw individuele trainingen vind je in de app. Bovendien sta je via de app (ook buiten de groepstraining om) in contact met mij als coach.

De FitStap app bevat:

 • Wandeltrainingen met verrassende oefeningen
 • Tracking van jouw gelopen routes, afstand en snelheid
 • Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness
 • Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching
 • Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach

Naast de wekelijkse groepstraining wandel je twee keer in de week zelfstandig, met behulp van deze app. Dankzij de opdrachten en tips die in de app worden getoond, ga je actief aan de slag om je fit(ter) te voelen.

De app is functioneel voor deelnemers van het programma FitStap; na betaling en voorafgaand aan de start van het programma ontvangt de deelnemer een mail met activatiecode. Na het downloaden van de app via de App Store of Google Play Store, kan deze geactiveerd worden.

E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn